CoachAgility

Arbetslivscoaching - chefer - medarbetare - team

Blogg

Att leva med förändring

Posted on

ATT LEVA MED FÖRÄNDRING


Av: Pernilla La Corte, augusti 2015

Vi lever i en tid som karaktäriseras av komplexitet, snabba rörelser och osäkerhet. Enligt termodynamikens andra lag sägs världen gå mot idel kaos. Och detta kaoset, eller snarare mångfalden dominerar på alla plan i samhället. Att vara en kompetent aktör i en föränderlig värld handlar om att odla förmågan att vara flexibel och att bejaka mångfalden snarare än att styra den, och det innebär att kunna navigera genom och kombinera kaos och ordning.

Äldre managementteorier är på väg att lämna scenen. Taylorismen är död och det auktoritära sättet att leda samt företagsekonomiska teorier med ett mekaniskt synsätt på människor får ge vika för mer humanistiska teorier som t.ex. systemteorin och kaosteorin. Systemteorin utvecklades av Ludwig von Bertalanffy, professor vid Zoologiska insitutet i Wien, biolog och vetenskapsman. Hans idéer liknar organisationen vid ett levande system, och för att förstå en organisation måste vi ta på oss ett par biologiska glasögon.

Det är en väldig skillnad på att betrakta en organisation och dess medarbetare som ett mekaniskt eller ett levande system. I det gamla kunskapssamhället kunde kompetens mätas i förmågan att bevara sina ”hemligheter”, hålla på sina rutiner och bevara de väl inarbetade strukturerna. Idag när de gamla hierarkierna faller och det globala nätverkssamhället står på tröskeln måste vi tänka nytt. Och inte bara en gång, utan vi måste vara beredda att tänka nytt hela tiden.

”Där den gamla organisationen utmärktes av tradition, rigiditet och homogenitet utmärks den nya av självorganisering, flexibilitet (icke-struktur) och mångfald. Där den gamla organisationen/institutionen präglades av specialisering och murar mot världen, präglas den moderna av rivna murar och öppenhet, med flöden av information, tankar och idéer som följd.

I den nya världen finns varken öar eller fastland, bara ett oändligt hav och otaliga flöden av människor, idéer och händelser. Världen som vi en gång kände den ter sig nu smått kaotisk.”

(Ur artikeln ”Kaordisk Kompetens; förmågan att kombinera kaos och ordning” från www.gransbrytning.se Gränsbrytning —  omvärldsbevakning och analys av ett samhälle i förändring.)

Men har vi inte alltid levt i förändring och varit biologiska levande system? Jo, men skillnaden är hastigheten. Efter de två stora världskrigen har förändringstakten varit långsamt accelererande, vilket kan ha upplevts av chefer och medarbetare som en stabil och rätt statisk process under 50- och 60-talen. Idag upplever vi en avsevärt högre hastighet i den kontextuella förändringen som leder till nya och starka krav på anpassning och organisatorisk förändring.

Det tycks också vara så att vi uppfattar förändring vid en viss hastighet, vid en viss kvantitet eller vid större kvalitativa språng. Innan dess uppfattar vi endast en stabilitet, trots att det ständigt pågår förändringar.(Bo Ahrenfeldt ”Förändring som tillstånd”, 2001.)

För att förstå denna nya kaotiska miljö används ibland konceptet VUCA - Votality Uncertainty Complexity Ambiguity. Enligt Dr. John Sullivan, en nationalitet ? HR-specialist, utmärks vår nya omvärld av fler förändringar, som dessutom sker snabbare än tidigare och detta har stor inverkan på vårt samhälle och hur vi leder organisationer. Förändringssnabbheten påverkar inte minst HR-området och Sullivan menar att vi behöver ställa högre krav på rekryteringen av flexibla medarbetare som snabbt kan anpassa sig till en föränderlig omvärld. Sullivan själv föreslår att organisationer och företag måste fokusera mer på att lära ut problemlösning, system för snabbare inlärning samt innovation. Han föreslår också att arbetsbeskrivningar måste bli mer flytande för att kunna anpassas tillförändringar och att medarbetare rör sig och roterar runt på fler arbetsuppgifter.

 

Den komplexitet globalisering, kunskapsutveckling och teknik gett oss, gör att många idag tappat greppet och känner att de blivit överlämnade till kaos. Kaos är emellertid inte alltid kaos. Vi upplever kaos när vi känner oss maktlösa. Men ur kaoset kan också ordning födas. Kaos och ordning är på så sätt egentligen inga riktiga motsatspar. Dels därför att kaos egentligen inte är desamma som oordning. Istället är kaoset mångfald, i vilken det finns oräkneliga möjligheter. Se gärna artikeln ”Kaordisk Kompetens; förmågan att kombinera kaos och ordning” från www.gransbrytning.se. Där tas upp flera exempel på kaordisk kompetens. Bl.a. nämner man Wikipedia, som tar vara på mångfalden och samordnar olika röster och åsikter till en begriplig helhet, och kaoset övergår i en slag självorganisering där meningsskiljaktigheter, kritik och avvikelser hanteras längs med vägen.

 

Så hur får vi människor att kunna trivas med och sporras av förändring och osäkerhet istället för att bara stå ut med dem? Förändring kan vara oerhört smärtsamt för oss människor, och det finns det numera neorovetenskapliga belägg för. Vår hjärna sänder nämligen ut rätt starka ”syntax error” -signaler när det är en förändring på gång, och detta skapar ett naturligt motstånd. (”The neuroscience of Leadership, David Rock)

 

”The mind is always seeking zones of safety, and these zones of safety are continually falling apart”.

 

( Pema Chödrön, ”Comfortable with Uncertainty”, 2008 )

 

Dessvärre är förändring är inget projekt med en början en mitt och ett slut utan ett tillstånd vi befinner oss i hela livet. Enligt Buddha, utmärks allt levande av tre tillstånd: 1. Obeständighet 2. Egolöshet och 3. Lidande. Enligt buddismen behöver vi för att komma ifrån lidande släppa taget om oss själva och förstå att vi är en del av en energi som skapar allt. Det där låter lättare sagt än gjort. I synnerhet som vår hjärna motarbetar oss.

Vi vet redan att allt är obeständigt. Vi förstår att saker inte består utan att de slits ut och vi vet att människor, djur och växtlighet dör. Men trots att vi förstår detta intellektuellt har vi känslomässigt ett stort motstånd mot denna sanning. Vi vill ha stabilitet. Vi har en tendens att söka trygghet och vi upplever obeständighet i vår vardag som frustrerande.

Det är därför viktigt att bygga företagsmiljöer som stöder förändring och flexibilitet redan från början. Toyota är ett sådant exempel. Agila organisationer innebär en shift från en kontroll- och ordergivningskultur till ett motiverande och stödjande ledarskap som karakteriserat av förtroende.

Agility är dynamiskt, förändringsbejakande och tillväxtorienterat. Framgångsrika agila företag inte bara förstår sina nuvarande marknader, kompetenser och kunder väldigt väl - de förstår också potentialen hos framtida kunder och marknader. (Goldman et al, 1995, p.42).

Företag behöver också bli duktigare på mer omvälvande förändringar som påverkar och återuppfinner hela organisationen och utmanar gamla tankemönster. Bo Ahrenfeldt kallar detta för ”en förändring av andra ordningen”

Med förändring av första ordningen menas en förändring inom systemet, dvs en övergång från ett tillstånd till ett annat utan att systemet själv förändras. Det kan t.ex. gälla när en verkstad byter ut en gammal maskin mot en ny. Visserligen får arbetaren lära sig några nya grepp, men arbetssätt, antalet arbetare som behövs till maskinen är desamma och vi tänker på samma sätt som innan.

Vid en förändring av andra ordningen däremot, förändras hela systemet vilket i praktiken innebär att det organisatoriska tänkandet och agerandet förändras. Både tankemönster och verklighets-beskrivning. Om den nyss nämnda verkstaden t.ex. införskaffar robotar och datoriserade maskiner påverkas hela systemet. Arbetare friställs p.g.a. arbetsbrist och en högre utbildad tekniker sätts att sköta en dator som styr flera maskiner. P.g.a. minskad personlastyrka på golvet behövs inte heller så många tjänstemän för att administrera verkstaden, vilket gör att även tjänstemannakåren krymper p.g.a. arbetsbrist.

I förändring av andra ordningen påverkas ledarskapet i stor utsträckning. Chefen måste bli den ledare som vi så ofta talar om.

Enligt Ahrenfeldt behöver företagsledare jobba kontinuerligt med förebyggande förändringsarbete och inte invänta att förändringsbehovet ska uppstå ur desperation när man ser sig omsprungen av konkurrenter. Dock har företag som går bra en låg motivation att förändra sig (till skillnad från organisationer i kris). Så en chef som arbetar med förebyggande förändring måste vara beredd att arbeta i motvind och utstå mycket kritik. Varför ska man ägna sig åt det då?

-man får tid att förbereda sig, vilket ökar möjligheterna att man gör rätt saker på rätt sätt

-man äger initiativet och kan prioritera sina egna mål

-man har oftare pengar och andra resurser till hands eller har tid att skaffa dessa

Förändringsledare/chefer behöver mer också mer än någonsin lita på att medarbetaren har svaren inom sig. Men hur leder man då människor under förändrings- och utvecklingsarbete om de redan har stor kunskap om och förmåga till att skaffa sig insikt i det de ännu inte har insikt om? Hur leder man på ett humanistiskt och icke-auktoritärt sätt? Coaching har en självklar plats på 2000-talets ledarskapshylla. Men man får dock se upp så att coaching inte används på ett manipulerande sätt. Det är inte en metod för att först bygga upp förtroende och sedan styra den coachade mot sin egen förändringsagenda.

Till sist en utmaning från Bo Ahrenfelt: ”Genom förebyggande förändring, som beror på förändringar i omvärlden, blir du inte alltid populär. Klarar du det utan att svara med aggressivitet, fördömande eller destruktivt beteende mot dina medarbetare? Klarar du också av att ifrågasätta ditt eget tänkande ? Om du inte gör det behöver du ägna dig åt personlig utveckling…”

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

14452 Comments

Reply moncler jacket
5:01 AM on August 6, 2020 
I in addition to my buddies have already been reading the nice recommendations found on the blog while all of the sudden I had a horrible suspicion I never thanked the website owner for those strategies. Most of the young boys are actually absolutely thrilled to study all of them and already have truly been making the most of these things. Thanks for genuinely well considerate as well as for selecting such great guides most people are really desirous to understand about. Our own sincere apologies for not expressing appreciation to sooner.
moncler jacket http://www.monclersoutletstore.com
Reply goyard handbags
5:45 AM on August 6, 2020 
I want to convey my gratitude for your kind-heartedness in support of men who absolutely need help with that concept. Your personal commitment to passing the message all over ended up being incredibly beneficial and has without exception helped ladies just like me to reach their ambitions. Your entire important tips and hints indicates a great deal to me and a whole lot more to my peers. With thanks; from all of us.
goyard handbags http://www.goyardhandbags.us.org
Reply stephen curry shoes
5:54 AM on August 6, 2020 
I actually wanted to write a brief note in order to say thanks to you for some of the nice hints you are giving out on this site. My time consuming internet lookup has at the end been paid with useful strategies to write about with my co-workers. I would mention that we visitors actually are definitely blessed to be in a superb community with so many brilliant people with insightful basics. I feel pretty happy to have used the web site and look forward to really more awesome moments reading here. Thanks again for a lot of things.
stephen curry shoes http://www.stephencurry.us.com
Reply lebron 16
6:14 AM on August 6, 2020 
I want to point out my passion for your kindness in support of all those that actually need guidance on in this topic. Your very own dedication to passing the message along ended up being surprisingly insightful and have all the time made guys and women much like me to arrive at their targets. Your personal helpful guide implies much to me and substantially more to my mates. Thanks a lot; from each one of us.
lebron 16 http://www.lebron16.us
Reply jordan 6
10:15 AM on August 6, 2020 
I really wanted to type a brief remark in order to thank you for all the great advice you are writing at this website. My prolonged internet investigation has at the end been compensated with reputable strategies to share with my friends and classmates. I 'd believe that most of us readers are very endowed to be in a remarkable place with many lovely individuals with very beneficial solutions. I feel very happy to have used your web pages and look forward to plenty of more amazing times reading here. Thanks again for everything.
jordan 6 http://www.jordan6.us.com
Reply nike air force
10:35 AM on August 6, 2020 
My spouse and i have been quite joyful that Jordan could deal with his studies by way of the precious recommendations he acquired when using the web pages. It is now and again perplexing to just choose to be making a gift of ideas many others could have been trying to sell. We really fully understand we now have the writer to give thanks to because of that. The main explanations you have made, the easy web site navigation, the relationships you assist to instill - it's got most impressive, and it's really letting our son in addition to our family understand this subject matter is excellent, which is certainly exceedingly fundamental. Thank you for everything!
nike air force http://www.nikeairforce1.us.com
Reply stephen curry shoes
11:23 AM on August 6, 2020 
Thanks for all of your labor on this web site. Kim delights in conducting investigation and it is easy to see why. We all learn all regarding the lively manner you present great techniques through your web site and as well as foster contribution from visitors on that point plus our daughter is truly becoming educated a lot. Enjoy the rest of the year. You have been doing a pretty cool job.
stephen curry shoes http://www.stephencurry-shoes.us.com
Reply yeezy 700
1:07 PM on August 6, 2020 
I simply wished to thank you so much again. I'm not certain the things that I could possibly have implemented without the actual creative concepts contributed by you directly on this theme. It seemed to be a frightening difficulty in my position, but noticing the expert way you solved the issue took me to leap over contentment. Now i am happy for your service and as well , pray you know what a great job you are always providing teaching many people through the use of your webpage. Most likely you've never got to know all of us.
yeezy 700 http://www.yeezy700.us.com
Reply hermes handbags
1:15 PM on August 6, 2020 
I wanted to compose a simple message in order to appreciate you for some of the fabulous steps you are giving out on this site. My time consuming internet lookup has finally been honored with reliable strategies to exchange with my colleagues. I would declare that most of us visitors actually are unquestionably endowed to be in a magnificent network with so many lovely professionals with good principles. I feel very blessed to have discovered your entire web site and look forward to some more fabulous minutes reading here. Thanks a lot once more for all the details.
hermes handbags http://www.hermes-handbags.us.com
Reply supreme shirt
1:19 PM on August 6, 2020 
My spouse and i have been happy when Louis managed to deal with his reports with the precious recommendations he discovered when using the site. It is now and again perplexing to just possibly be giving away steps that the rest have been making money from. And now we recognize we now have the writer to be grateful to for that. The most important illustrations you made, the easy site menu, the relationships you help instill - it's got many terrific, and it's assisting our son and our family recognize that that article is pleasurable, which is highly vital. Thanks for all!
supreme shirt http://www.supremeshirt.us.com
Reply nike air max 2017
1:53 PM on August 6, 2020 
I in addition to my friends have already been following the excellent points located on your website then unexpectedly developed a terrible feeling I never expressed respect to the website owner for those tips. All the ladies had been very interested to study them and have now unquestionably been using those things. Thanks for truly being well accommodating and then for pick out varieties of quality themes millions of individuals are really wanting to be aware of. Our own honest regret for not saying thanks to sooner.
nike air max 2017 http://www.nike-airmax2017.us.com
Reply curry 7
2:01 PM on August 6, 2020 
Thanks so much for giving everyone such a remarkable opportunity to read in detail from this website. It's always very amazing and also jam-packed with fun for me personally and my office co-workers to search the blog at the very least 3 times in 7 days to read the newest stuff you have. And indeed, we're actually satisfied considering the staggering tips you give. Some two points in this post are essentially the most beneficial I have ever had.
curry 7 http://www.curry7.us
Reply supreme hoodie
2:11 PM on August 6, 2020 
I precisely had to thank you very much yet again. I do not know the things that I would have taken care of in the absence of these tips and hints discussed by you concerning such a question. This has been an absolute intimidating difficulty for me, however , seeing this skilled tactic you processed that made me to jump over happiness. Extremely thankful for your advice and as well , sincerely hope you know what an amazing job that you're doing training most people using your site. I'm certain you haven't met any of us.
supreme hoodie http://www.supremesonline.com
Reply moncler outlet
2:25 PM on August 6, 2020 
I enjoy you because of your whole hard work on this web page. My mother really loves getting into investigations and it's really simple to grasp why. We all know all regarding the powerful manner you provide worthwhile tips and tricks on the website and as well increase participation from website visitors on that theme and our girl is without a doubt understanding a whole lot. Take pleasure in the remaining portion of the year. You are always doing a wonderful job.
moncler outlet http://www.monclersoutlet.us.com
Reply golden goose
2:54 PM on August 6, 2020 
I simply wanted to jot down a simple note in order to appreciate you for these magnificent secrets you are placing on this website. My extended internet search has now been recognized with really good facts and techniques to write about with my family. I 'd mention that we visitors actually are rather fortunate to dwell in a magnificent network with so many perfect professionals with useful basics. I feel somewhat happy to have discovered your entire weblog and look forward to really more cool moments reading here. Thanks a lot once more for everything.
golden goose http://www.goldengooseoutlet.org
Reply yeezy shoes
2:58 PM on August 6, 2020 
Thank you so much for giving everyone an exceptionally special chance to check tips from here. It can be so pleasing and also packed with a lot of fun for me personally and my office fellow workers to visit your blog really 3 times weekly to see the latest things you have got. Of course, I am always satisfied with the outstanding tricks you serve. Some 3 facts in this post are completely the most beneficial I have ever had.
yeezy shoes http://www.shoesyeezy.us
Reply kd shoes
3:02 PM on August 6, 2020 
Thank you so much for providing individuals with an extremely nice possiblity to discover important secrets from here. It's usually so ideal plus full of a good time for me personally and my office colleagues to search your web site at a minimum three times in 7 days to study the newest guides you have. And of course, I'm certainly motivated with your attractive pointers served by you. Selected two areas in this posting are truly the most effective we have all had.
kd shoes http://www.kd-10.us
Reply yeezy boost
3:05 PM on August 6, 2020 
I simply needed to thank you so much all over again. I'm not certain the things I would have implemented in the absence of these secrets shared by you concerning that field. This was a very traumatic circumstance for me personally, but being able to view your specialised style you solved that made me to weep for contentment. Extremely grateful for the service and then have high hopes you know what a great job that you're doing educating the rest using your websites. Most probably you haven't got to know all of us.
yeezy boost http://www.yeezyboost.com.co
Reply kyrie 5
3:56 PM on August 6, 2020 
I simply wanted to thank you so much once more. I'm not certain what I would have gone through in the absence of these suggestions provided by you concerning that theme. It actually was a difficult problem in my circumstances, nevertheless taking note of the very well-written technique you managed that forced me to cry with delight. Extremely happier for the assistance and as well , pray you know what a great job you are always getting into training people all through a site. I know that you haven't come across all of us.
kyrie 5 http://www.kyrieirvingshoes.us.com
Reply nike huarache
4:00 PM on August 6, 2020 
My wife and i felt very lucky when Emmanuel managed to do his research through the ideas he was given through your blog. It's not at all simplistic to just be handing out secrets and techniques which some other people could have been making money from. Therefore we consider we have got the website owner to give thanks to for this. All the illustrations you made, the easy website menu, the relationships you can aid to foster - it's got many astounding, and it is aiding our son in addition to the family understand that subject matter is satisfying, and that's extremely indispensable. Thank you for the whole lot!
nike huarache http://www.nikehuaracheshoes.us.com