Kundvagn
Din kundvagn är tom
Antal:
Delsumma
Moms
Leverans
Totalt
Ett fel uppstod med PayPalKlicka här för att försöka igen
FiraTack för ditt köp!Du bör få en beställningsbekräftelse från PayPal inom kort.Lämna kundvagn

CoachAgility

Arbetslivscoaching - chefer - medarbetare - team

Blogg

Företaget som ifrågasätter allt

Publicerat den

 

23 februari 2016 av Pernilla La Corte

Björn Lundén Information AB är Sveriges häftigaste företag. De har drivit företagsdemokrati till sin spets. De anställda bestämmer sina egna löner och sina egna arbetstider, och de har inga chefer eller någon ledningsgrupp. Ägaren Björn Lundéns röst är lika mycket värd som någon annans, och hans idéer kan bli nedröstade på ett personalmöte och det tycker han bara är bra. Han startade inte företaget för att få styra och ställa. Företaget har funnits i 28 år, har aldrig gått med förlust, aldrig lånat några pengar och har haft en stadig tillväxt. Företaget tar emot cirka 100 studiebesök per år. 

Den 8:e februari var det CoachAgilitys med fleras tur att åka på studiebesök till lilla Näsviken, där Björn Lundéns företag ligger. Björn skickar först en stor buss som hämtade oss 13 personer i Hudviksvall. Han tog sedan emot varmt vid dörren, sade att han kände sig hedrad att vi ville komma på besök. Gruppen bestod av konsulter, entreprenörer, samt en och annan anställd på större företag. Alla har vi gemensamt att vi är nyfikna på hur ett demokratiskt företag drivs, där de anställda själva får bestämma allt. ”Jag byggde ingen pyramid, för jag vet inte hur man gör,” säger Björn, som idag har 95 anställda.

Företaget ägnar sig åt ekonomi, juridik och skatter - men det är inte vad vi gör, utan hur vi gör det som är intressant, säger Björn Lundén.

-Vi ifrågasätter allt, Och när vi tittar på hur man driver företag i vanliga fall så gör vi oftast tvärtemot. Vi är inte rädda för kaos. Det finns strukturer även om vi inte alltid kan förklara hur vi gör.


Vi står på lagret. Där böckerna om skatter och juridik produceras och distribueras. Lagret är ljust och ligger i mitten av byggnaden, då det är verksamhetens nav. 
-De flesta placerar sitt lager i någon mörk källare, och kufar med rutiga flanellskjortor går omkring där, säger Björn. Men varför skall lager ligga i källaren? Och varför ska man separera anställda, så att de som styr sitter högst i en byggnad och de som jobbar på lager hålls i skymundan?


 

Hur man anställer

-Vi anställer folk litet innan vi behöver dem så att vi alltid är litet slaka. Vi brukar få in runt 250 ansökningar, sätter in dem i en pärm. Alla i företaget får gå igenom och sätta sitt veto om det är någon man inte vill anställa. Sedan utser vi en grupp som går igenom pärmen och väljer ut 22 stycken. 22 kallas till intervju, i grupp. Vi fikar, visar dem företaget. Pratar och lär känna varandra. Sen frågar vi dem som är där: ”Hur tycker ni att vi ska gå vidare?” ”Ni får väl rösta” säger de då”, för de har börjat fatta hur det funkar. Vi rekryterar med hjärtat. De som är trevliga. Vi vill inte se betyg. Rekrytering är en intuitiv process och kan inte ersättas av poängskalor.

 

Roterande roller


-Vi har inge fasta roller, vi turas om att göra bokföring och att sköta lönerna. Alla startar i lagret två månader för att lära sig det. Vi har inga arbetsbeskrivningar. På pappret står det bara ”Du är anställd.” Olika funktioner finns, men de anställda roterar i rollerna efter intresse och behov. Och det flyter på genom självorganisering.

Ordet HR får Björn Lundén att rysa. ”Varför ska man sätta högt betalda akademiker på toppen att bestämma över andra i företaget?”

Alla ska dra in pengar. Vi är oerhört intäktsfokuserade. Vi tittar däremot aldrig på kostnaderna , enbart på intäkter.

-Gör ni någon budget? frågar en besökare.

Björn fnyser högljutt.

-Nej, herregud. För det första stämmer de aldrig och man får justera dem ständigt och för det andra är det ett glassjobb för akademiker. Vi tittar på resultatrapporter och jämför dem med året innan. Det är öppet för alla.

  

Löner

-Vi sätter löner på varandra och vi har öppna löner. Ska man bara införa en sak på ett företag så är det öppna löner. Sätt upp en lapp med allas löner på kylskåpet. Börjar man med det så följer det andra efter.

Hos oss går det till så att var och en fyller i vad man tycker på intranätet anonymt. Och sen tar vi fram snittet. Jag har alltid tyckt att alla borde få lika lön, men jag har alltid blivit nedröstad. De flesta vill ha individuella löner. Alla har jätteolika skäl till varför någon skulle ha högre lön än någon annan. T.ex. hjälpsamhet/kreativitet/specialisering, etc.

Sedan räknar vi ut timlönen för då kan vi köra med flexvolym - man bestämmer sina egna arbetstider. Och man slipper kompledighet etc. Alla kan gå in i ett datasystem och lägga in sina timmar. Ingen kontrollerar detta.

 

Personalmöten

Personalmöten hålls 1 ggn/vecka. och där diskuterar man högt och lågt och fattar alla beslut. Vi cirkulerar att vara ordförande och sekreterare. Vi har en blankett på intranätet där man lägger in sina ärenden (Beslut/information/diskussion) Det kommer upp på skärmen under mötet. Man kan lägga in det anonymt om man vill. Ibland gör vi upp arbetsgrupper kring någon fråga och de som är engagerade i den diskuterar och fattar beslut. Och vi har samrådsmöten - där deltagare för olika grupper deltar.

  


Bestämmelser som kränker


Var och en får köpa in vad som helst till företaget utan att fråga. Allt annat vore kränkande tycker Björn som har en hel lista på saker som han tycker är kränkande i ett företag:

-idén att behöva fråga om man kan få en ny dator

-idén att ha en viss lönepott för personalen

-utvecklingssamtal

-att man ska vara klädd på ett visst sätt

-att man måste komma en viss tid och att man måste be om lov för att få gå en viss tid, tex. för att hämta barn

 

Mål


Vi har inga mål. Målstyrning är fullständigt värdelös. Då ska nån högutbildad sätta mål sen ska det förankras, implementeras nedåt. Vi har ingen verksamhetsplan eller affäsplan heller. Vi har ju arbetsgrupper: distribution, support, drift,lokal, programutveckling och frågeservice. Men vi lägger inte ned nån energi på att beskriva hur det ser ut och vi planerar väldigt litet. Vi kör så det ryker, och det går väldigt bra.


”Titta här, postsorteringen funkar perfekt, säger Björn Lundén glatt och visar upp postrummet. Trots att vi inte har någon anställd ligger allt samlat i fina fack. 

    


Likaså noterar jag att handdukar hänger i långa rader markerade med namn inne på toaletten. Tanken att ett företag som inte har målstyrning, roller, funktioner eller chefer skulle vara hänfallet åt kaos känns rätt långt bort.

Ingen ledningsgrupp, inga styrelser inga chefer. Det låter ganska befriande, om nu allt flyter på ändå. Vi som är där får en känsla av att Björn Lunden och hans företag representerar framtiden, och att vi som andra ställer frågor som om vi kom från 1930-talet. ”Får de anställda verkligen….?” ”Men hur fungerar det…?” ”Kan man verkligen göra så…?” Det som Björn Lundén ser som självklart vad gäller medarbetarmakt är kanske jämförbart med vad vi idag anser självklart vad gäller jämställdhet mellan könen, eller jämställdhet mellan sociala klasser något som tagit lång tid och mycket kamp att uppnå i de flesta länder.

Och Björn Lundén får mycket studiebesök men inte många efterföljare. Den vanligare responsen han får när han frågar om inte andra ska göra samma sak är ”Hos oss skulle det aldrig funka. Mina medarbetare är inte kapabla/mogna/vill bli ledda…” ”Jag har hört det från chefer, säger Björn, men konstigt nog har jag aldrig någonsin hört från golvet att de som jobbar där inte vill vara med och bestämma....”

Med mycket värme och glädje i hjärtat lämnar vi Björn Lundén.Tittar man på ett globalt plan finns det dock flera exempel på företag som jobbar på liknande sätt. Vi har t.ex. Zappos, Semco, Morningstar och Burtzoorg. Buurtzorg t.ex. är ett holländskt vårdföretag som jobbar med coacher istället för mellanchefer. Det största företaget i världen som jobbar med arbetsplatsdemokrati på detta sätt är AES, som har 40 000 anställda i energisektorn. Så storleken på företag tycks inte spela någon roll, med vissa undantag. Man kan ibland behöva upprätta vissa stabsfuntioner, men då är man noga med att inte förse dessa med auktoritet. Boken "Reinventing organizations" av Frederic Laloux är väldigt heltäckande om hur dessa företag fungerar. Skulle vara spännande att kika 50 år framåt i tiden och se hur många företag som plattat ut pyramiderna då...

Kategorier: Ingen

Skriv en kommentar

Hoppsan!

Oops, you forgot something.

Hoppsan!

Orden du skrev in matchar inte texten ovan. Var god försök igen.

9819 kommentarer

Svara curry 8
23.28 Een 21 oktober 2021 
I want to convey my love for your kindness in support of folks that really want guidance on the idea. Your very own commitment to passing the message around had been amazingly beneficial and have frequently encouraged some individuals just like me to get to their targets. This valuable suggestions entails a great deal to me and a whole lot more to my colleagues. Thanks a ton; from all of us.
curry 8 http://www.curry8.us
Svara yeezy
23.31 Een 21 oktober 2021 
I simply wanted to jot down a simple note in order to say thanks to you for those splendid instructions you are writing on this site. My extended internet lookup has at the end of the day been recognized with extremely good strategies to write about with my two friends. I would say that most of us site visitors are very endowed to dwell in a remarkable site with many marvellous professionals with great pointers. I feel rather happy to have come across the weblog and look forward to many more enjoyable times reading here. Thanks once again for everything.
yeezy http://www.yeezy-sneakers.us
Svara supreme t shirt
23.31 Een 21 oktober 2021 
Thanks a lot for providing individuals with an extraordinarily brilliant chance to check tips from this web site. It is usually very cool and as well , stuffed with fun for me personally and my office fellow workers to visit the blog the equivalent of three times in 7 days to read the new stuff you will have. And definitely, I'm so actually impressed with all the spectacular tips you serve. Certain 2 points in this post are in reality the finest we've ever had.
supreme t shirt http://www.supremeshirt.us.com
Svara jordan 11
23.31 Een 21 oktober 2021 
Thanks a lot for providing individuals with an exceptionally superb possiblity to discover important secrets from this web site. It is always very fantastic and packed with a lot of fun for me personally and my office fellow workers to visit your blog minimum 3 times a week to find out the fresh items you have got. And of course, I'm usually pleased with all the great concepts you give. Selected 4 facts in this article are certainly the finest I've ever had.
jordan 11 http://www.jordan11retro.us.com
Svara air jordan
23.32 Een 21 oktober 2021 
I would like to express my respect for your kind-heartedness for folks that should have help with this field. Your personal commitment to passing the message all over had been wonderfully significant and has without exception empowered guys much like me to realize their goals. Your personal helpful report indicates this much a person like me and far more to my peers. Best wishes; from all of us.
air jordan http://www.airjordansstore.com
Svara supreme hoodie
23.41 Een 21 oktober 2021 
I wanted to put you a little bit of word so as to give thanks once again for these extraordinary thoughts you have shown in this case. It was particularly open-handed with you to present publicly all that some people would have offered for sale for an e-book in order to make some profit on their own, mostly given that you could have tried it if you decided. The points also worked like a easy way to be aware that other individuals have the same zeal much like my own to realize way more pertaining to this condition. I know there are a lot more pleasant periods ahead for folks who discover your blog post.
supreme hoodie http://www.supremesonline.com
Svara lebron 18
0.08 Een 22 oktober 2021 
My spouse and i felt very glad that John could deal with his studies via the ideas he came across in your site. It is now and again perplexing just to choose to be handing out secrets which men and women might have been selling. And we discover we need the blog owner to give thanks to for that. The most important explanations you made, the straightforward web site menu, the friendships your site give support to promote - it's got most unbelievable, and it's leading our son in addition to us understand the content is cool, and that is highly mandatory. Thanks for all the pieces!
lebron 18 http://www.lebron18.net
Svara kyrie 6 shoes
4.58 Een 22 oktober 2021 
I am also writing to make you understand of the superb experience my cousin's princess enjoyed reading yuor web blog. She picked up a good number of details, not to mention what it is like to possess an awesome giving style to get a number of people just comprehend a number of extremely tough subject areas. You undoubtedly surpassed our desires. I appreciate you for giving these important, trusted, informative and even easy tips on that topic to Sandra.
kyrie 6 shoes http://www.kyrie-6.com
Svara retro jordans
7.14 Een 22 oktober 2021 
I am glad for commenting to let you know of the fabulous encounter our daughter went through reading yuor web blog. She discovered plenty of things, which include what it's like to have a very effective giving style to let most people really easily know just exactly various hard to do subject areas. You actually surpassed our own expectations. Thanks for supplying those powerful, trustworthy, explanatory and also easy tips about this topic to Gloria.
retro jordans http://www.retro-jordans.us.com
Svara hermes belt
8.16 Een 22 oktober 2021 
Thank you so much for giving everyone a very brilliant chance to discover important secrets from this blog. It is always very pleasing and as well , stuffed with fun for me personally and my office colleagues to visit the blog the equivalent of three times a week to learn the latest guidance you will have. Of course, I'm also certainly pleased for the effective tips and hints you give. Certain two tips in this post are ultimately the best I have ever had.
hermes belt http://www.hermesbelts.com
Svara kd shoes
9.26 Een 22 oktober 2021 
I intended to draft you that bit of observation just to give many thanks once again over the great strategies you have shown in this article. It's certainly pretty generous of you giving unhampered all that many individuals could have sold for an e-book to help make some profit for their own end, even more so since you might well have tried it if you desired. The guidelines additionally acted as a fantastic way to be sure that other people online have the same zeal just as my own to understand a good deal more concerning this problem. Certainly there are millions of more pleasant sessions in the future for many who see your website.
kd shoes http://www.kd-shoes.us
Svara off white hoodie
10.15 Een 22 oktober 2021 
I simply wanted to type a simple remark to express gratitude to you for the magnificent advice you are posting on this site. My long internet lookup has at the end of the day been paid with professional strategies to go over with my close friends. I 'd assume that most of us visitors actually are very endowed to be in a useful place with many outstanding people with valuable methods. I feel very happy to have discovered the site and look forward to plenty of more excellent moments reading here. Thanks once again for a lot of things.
off white hoodie http://www.offwhitehoodies.us
Svara yeezy
10.15 Een 22 oktober 2021 
I and also my friends were found to be looking through the nice information on the blog then at once I got a terrible suspicion I had not expressed respect to the blog owner for those tips. Those ladies ended up absolutely excited to study them and already have truly been using those things. Many thanks for turning out to be well thoughtful and for deciding upon such terrific subject matter most people are really desperate to be informed on. My very own honest apologies for not expressing gratitude to you earlier.
yeezy http://www.yeezy-supply.us.org
Svara lebron 16
10.15 Een 22 oktober 2021 
I in addition to my guys came analyzing the best guides found on your web blog then all of a sudden I got a horrible feeling I had not expressed respect to the website owner for those secrets. The men were definitely so passionate to read all of them and have in effect truly been taking advantage of them. Thanks for getting indeed helpful as well as for obtaining some good subject areas millions of individuals are really wanting to be informed on. Our sincere regret for not saying thanks to earlier.
lebron 16 http://www.lebron16.us
Svara kyrie 5 spongebob
10.15 Een 22 oktober 2021 
I needed to draft you one very small remark just to say thank you again for the pleasing views you have featured on this page. It is really pretty generous of people like you to offer publicly what exactly a number of people might have made available for an e-book to generate some dough for themselves, precisely now that you might have tried it if you ever wanted. Those secrets likewise served as a easy way to be certain that most people have a similar dream just like my own to understand somewhat more with regard to this problem. I think there are lots of more enjoyable situations in the future for individuals who take a look at your blog.
kyrie 5 spongebob http://www.kyrie5spongebob.us
Svara adidas yeezy
10.15 Een 22 oktober 2021 
A lot of thanks for your own labor on this web site. Ellie delights in conducting investigations and it is easy to understand why. Many of us know all relating to the dynamic form you render efficient tactics by means of the web blog and even inspire participation from people on that article and our favorite princess is without a doubt starting to learn a great deal. Enjoy the rest of the year. Your carrying out a powerful job.
adidas yeezy http://www.yeezysadidas.us
Svara steph curry shoes
10.15 Een 22 oktober 2021 
I in addition to my guys ended up looking through the excellent points found on the blog and unexpectedly developed a terrible feeling I never expressed respect to the website owner for those techniques. All of the ladies were definitely for that reason glad to learn all of them and already have quite simply been taking advantage of those things. Appreciation for truly being indeed helpful and for picking varieties of excellent things most people are really desperate to be informed on. Our own honest apologies for not expressing appreciation to you earlier.
steph curry shoes http://www.curryshoes.net
Svara jordan retro
10.15 Een 22 oktober 2021 
I actually wanted to post a note in order to express gratitude to you for all of the unique instructions you are giving out on this website. My extended internet lookup has at the end of the day been rewarded with awesome strategies to talk about with my guests. I 'd tell you that many of us site visitors actually are rather endowed to exist in a very good community with many perfect people with valuable suggestions. I feel truly blessed to have discovered your entire webpage and look forward to so many more enjoyable times reading here. Thanks once more for everything.
jordan retro http://www.jordan-retro.us.com
Svara stone island t shirt
10.15 Een 22 oktober 2021 
A lot of thanks for all of your labor on this web page. Betty takes pleasure in going through internet research and it's really obvious why. Most of us notice all of the dynamic method you offer informative information on the website and as well as welcome participation from people about this concept then our girl has always been starting to learn a whole lot. Take advantage of the rest of the new year. You're carrying out a pretty cool job.
stone island t shirt http://www.stoneislands.us
Svara kevin durant shoes
10.15 Een 22 oktober 2021 
Thank you so much for giving everyone an extremely memorable chance to discover important secrets from this web site. It is often so awesome and also full of amusement for me and my office peers to visit your website nearly thrice in one week to find out the new tips you will have. Of course, I am also usually impressed with the impressive concepts you give. Certain 4 points in this posting are undeniably the very best I have ever had.
kevin durant shoes http://www.kd10.us